Home
Behandelingen
Permanent Make-up
Fillers
Meso poration
MicroNeedling
Visagie
Soak off gel nagels
Pedicure
Harsen
Surplus
Prijslijst
Interessante links
Contact

 MICRONEEDLING/ MESO ROLLER THERAPIE

De microneedling/meso roller therapie maakt uw huid strakker, gladder en geeft een prachtige matte teint. Uw huid is een levend orgaan, de micro openingen zetten uw eigen fibroblasten aan tot aanmaak van collageen en elastine. U merkt het al binnen een week, u huid wordt gladder en strakker. In samenwerking met hoogwaardige serum, wordt uw huid voller en strakker.

 


 

De meso therapie is effectief bij:

- Huidverslapping

- Rimpels

- Littekens

- Striae

- Cellulitis

 

Dubbele werking

De kleine prikkeltjes stimuleren uw eigen aanmaak van collageen en elastine. Collageen en elastine zijn in uw huid verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit.

Lijntjes en rimpels ontstaan door een tekort aan elastine en collageen. De microneedling zorgt voor een verhoogde productie van deze stoffen en daarom ziet u al na 1 week dat de lijntjes en rimpels vervagen. De naaldjes creëren micro kanaaltjes tot in de diepere huidlagen. Hierdoor is de effectieve opname van werkzame stoffen 100x groter dan bij normaal gebruik. 

Natuurlijk kun je ook gebruik maken van een dergelijke behandeling wanneer je je huid wilt verjongen: door microneedling krijgt je huid een intensieve boost. De behandeling kan op twee verschillende manieren worden uitgevoerd: met een huidroller met naaldjes of met een pen met kleine naaldjes die al trillend over de huid worden bewogen. De naalden die hierbij worden gebruikt zijn zeer klein en variëren van 0,2 mm tot 3,0 mm. Hierbij wordt dan ook altijd een verdovende crème gebruikt om de behandeling pijnloos uit te kunnen voeren.

Microneedling: voordelen

Een microneedling behandeling brengt enkele voordelen met zich mee. Het grootste voordeel van een behandeling microneedling is het feit dat je huid een flinke energieboost krijgt: je huid gaat weer stralen, voelt een stuk steviger aan en wordt (weer) elastisch. En dat alles door een of meerdere behandelingen (het liefst). Daarnaast zijn de behandelingen vrijwel pijnloos en is één behandeling al binnen 90 minuten klaar.

Andere voordelen van microneedling zijn:

 • Deze behandeling kan op een dunne huid worden toegepast.
 • Deze behandeling levert geen permanente schade aan je huid op.
 • Herschikt oude collageenbundels zoals bijvoorbeeld in oude ( acne ) littekens.
 • Er is geen sprake van neveneffecten na de behandeling.
 • Microneedling kan ook op ‘moeilijke’ gebieden zoals het gezicht en de hek worden toegepast.
 • Kan worden gebruikt op huiddelen waar laser-resurfacing niet bij kan.
 • Bij een microneedling behandeling treden er geen complicaties zoals vlekjes, infecties en verkleuringen van de huid op.
 • Vrijwaart de lederhuid volledig tijdens de behandeling.
 • maakt de huid korte tijd doorlaatbaar voor ondersteunende werkstoffen
 • stimuleert collageen aanmaak door de natuurlijke reactie van de huid om deze weer te repareren
 • Geen permanente beschadiging van de huid, geen pijn tijdens de procedure

 

Microneedling resulteert in een meer frisse uitstraling, een gladdere huid, minder rimpels en fijne lijntjes, een strakkere huid, vermindering van pigmentvlekken en littekens en fijnere poriën.

Microneedling: nadelen

Hoewel er vooral voordelen zitten aan een microneedling behandeling moet je ook rekening houden met een aantal risico’s die door sommigen als nadelen worden gezien. Je huid kan daarnaast bijvoorbeeld langer rood blijven dan je misschien in eerste instantie had gedacht of dan dat er gepland stond. Daarnaast kunnen er pigmentvlekjes optreden wanneer je met de behandelde huid in de zon komt. Houd er ook rekening mee dat je huid kan gaan schilferen en jeuken na een microneedling behandeling. Dit is niet erg, want het levert geen schade aan je huid op, maar kan vooral als vervelend worden ervaren.

Hoewel het niet vaak voorkomt is het ook goed om te weten dat je huid licht kan zwellen. De micro needling behandeling wordt gezien als zeer veilig waarbij weinig tot geen complicaties optreden. Mocht je vragen hebben over de behandeling dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen voor meer informatie.

to Top of Page